Natuurkundig Gezelschap te Utrecht

Jaarprogramma 2017-2018 | Vorige lezing | Volgende lezing | Home


  LET OP!  Deze lezing vindt plaats in de Terrezaal van Sonnenborgh - museum & sterrenwacht 

Afwijkende locatie
Voor deze lezing zijn wij te gast bij de Minnaert-kring.
De lezing vindt plaats om 20.00 uur in de Terrezaal van Sonnenborgh - museum & sterrenwacht. Het adres van Sonnenborgh is Zonnenburg 2, 3512 NL in Utrecht.
Zie de website van Sonnenborgh voor meer informatie over bereikbaarheid.

Dinsdag 3 oktober 2017, om 20.00 uur, in samenwerking met de Minnaert-kring
Govert Schilling (wetenschapsjournalist)

Deining in de ruimtetijd

Zwaartekrachtgolven — minieme rimpelingen in de ruimtetijd — werden 100 jaar geleden al voorspeld door Albert Einstein, maar pas eind 2015 voor het eerst gemeten. Wetenschapsjournalist Govert Schilling reisde de hele wereld af om het verhaal van hun ontdekking op te tekenen — Nobelprijswaardige wetenschap vol menselijk drama. Zijn boek 'Ripples in Spacetime' is afgelopen zomer gepubliceerd door Harvard University Press; de Nederlandse editie ('Deining in de ruimtetijd') verscheen op 12 september bij Fontaine Uitgevers. Tijdens zijn lezing vertelt hij alles over Einsteingolven, pulsars, de oerknal, laserinterferometrie en zwarte gaten. 

Govert Schilling schrijft over sterrenkunde en ruimtevaart voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde vele tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, en is regelmatig te gast in radio- en tv-programma's om toelichting te geven op actuele ontwikkelingen in de astronomie. In 2007 werd planetoïde (10986) Govert naar hem genoemd door de Internationale Astronomische Unie.

Het is de bedoeling dat het boek ‘Deining in de ruimtetijd’ op de avond van de lezing ook kan worden aangeschaft. U kunt het dan door Govert Schilling persoonlijk laten signeren!

Links:

Jaarprogramma 2017-2018 | Vorige lezing | Volgende lezing | Home


LET OP! Afwijkende locatie