Natuurkundig Gezelschap te Utrecht

Jaarprogramma 2005-2006 | Jaarprogramma 2006-2007 | Home


Woensdagmiddag 4 oktober 2006, 14.00 uur
Stichting Ruimteonderzoek Nederland (SRON), Utrecht

De excusie heeft inmiddels het maximum aantal aanmeldingen bereikt; u kunt zich helaas niet meer aanmelden.  Als u zich al heeft aangemeld maar nog geen bevestiging heeft gehad, kunt u contact opnemen met Roelof Ruules, 030-253.9089

Op woensdagmiddag 4 oktober worden wij een ontvangen door de Stichting Ruimteonderzoek Nederland (SRON).

SRON bevindt zich in de noord-westhoek van de Uithof in Utrecht, nabij de gebouwen van het departement Natuur- en Sterrenkunde.  Het adres van SRON is Sorbonnelaan 2, 3584 CA Utrecht; zie voor een routebeschrijving de pagina’s van het departement Natuur- en Sterrenkunde.

De excursie begint om 14.00 uur.  Deelnemers kunnen zich melden bij de receptie van SRON (hoofdingang aan de Sorbonnelaan 2, de ingang die uitkijkt op de A27 en gemarkeerd is met een opvallende sondeer-raket aan de weg); zij worden dan doorgestuurd naar de conferentiezaal op de eerste verdieping.  De excursie is om ca. 16.00 uur afgelopen.

Programma
Presentaties:
- Röntgenastronomie
- Detector-ontwikkeling
Rondleiding:
- Een bezoek aan de schone kamer waar een aantal instrumenten getest worden (o.a. het binnenkort te lanceren ver-infrarood-instrument HIFI) en waar een paar Flight Spares staan
- Een bezoek aan de R&D-afdeling met onze detector-ontwikkeling

Terug naar het Jaarprogramma | Home


De vergaderingen worden gehouden in de grote collegezaal van het Gebouw voor Aardwetenschappen, De Uithof (te bereiken via de ingang van het Buys Ballotlaboratorium, Princetonplein 5). De aanvang is telkens om 20.00 uur.